بیوانفورماتیک علم نوینی است که در آن با استفاده از فناوری انفورماتیک و تجزیه و تحلیل داده های زیستی سعی می گردد به مسائل بیولوژیکی بخصوص در زمینه های سلولی و ملکولی پاسخ داده شود. علم بیوانفورماتیک به سرعت در حال رشد است و کاربرد‌های فراوانی پیدا کرده است. این دانش نوظهور، به عنوان یک دانش بین رشته‌ای، تلاش کرده تا با استفاده از تکنیک‌های موجود در علوم کامپیوتر، ریاضیات، ژنتیک، شیمی، فیزیک و علوم مرتبط دیگر، مسایل مختلف زیست‌شناختی را که معمولاً در سطح مولکولی هستند حل کند. نتایج حاصل از مطالعات بیوانفورماتیک در بسیاری از زمینه‌های دیگر از قبیل مطالعات ژنومیکس، پروتئومیکس، فارماکوژنومیکس، بیوفیزیک، بیوشیمی و... مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از مهمترین کاربرد‌های بیوانفورماتیک در علوم پزشکی است که در این زمینه می‌توان به طراحی منطقی داروها، شناسایی علل ژنتیک بیماری‌ها و تشخیص بیماری‌ها بر اساس اطلاعات ژنتیک اشاره کرد.

ششمین همایش بیوانفورماتیک ایران فرصت خوبی فراهم خواهد ساخت تا اساتید دانشگاهی، محققان، پژوهشگران، کارشناسان و دانشجویان در یک اجتماع علمی صمیمی بتواند تجارب، یافته های نوین و نتایج تحقیقات خود را ارائه و با جامعه علمی کشور به اشتراک بگذارند. برگزاری کارگاه‌های تخصصی و سخنرانی‌های علمی اساتید مجرب و با سابقه کشور از دیگر بخش‌های این همایش می‌باشد.

لذا از کلیه اساتید، صاحب نظران، پژوهشگران و دانشجویان عزیز دعوت به عمل می آید که با ارائه آخرین نتایج پژوهش های خود موجب غنای هر چه بیشتر این همایش گردند. دبیرخانه همایش آمادگی هر نوع همکاری از جانب نهادهای دولتی و خصوصی و همچنین اساتید دانشگاه ها و متخصصین محترم را دارا می باشد. امیدوارم به حول و قوه الهی بتوانیم با برگزاری این همایش گام کوچکی در جهت اعلای علمی کشور عزیزمان برداریم.

دکتر سجاد قرقانی

دبیر ششمین همایش بیوانفورماتیک ایران